Ar metėte tokį persiką?

Ar metėte tokį persiką?

Prieš atsidarant šiai svetainei, tvarkėme nuotraukas, ieškojome savo archyvuose nuotraukų, kurias galėtume panaudoti produktų aprašymui. Ši nuotrauka daryta mūsų giminaičio.

Truputis istorijos. Šis persiko sodinukas 2012 metais mūsų medelyno buvo padovanotas giminaičiui Robertui, kuris šį pasodino pas savo tėvus kaime. Nuotraukoje matote persiko vainiką. Persiko veislė -  Red Haven, visai šalia lygiai taip pat gražiai auga persikas Inka. Nuotrauka daryta 2015 metais, Žasliuose, netoli Kaišiadorių. Kuomet paklausiau Roberto, kaip jie augino šį persiką, jis atsakė paprastai, niekaip, tiesiog pasodino. Dar pabrėžė, kad abu persikai kiekvienais metais lūžta nuo vaisių ir reikia juos nuolat paremti. 

Pavasaris dar tik prasideda. Labai svarbu kuo anksčiau sodinti persiko sodinukus pavasarį, kadangi persikai yra iš tų augalų, kurie greitai bunda. Sodinant reikia parinkti pačią šilčiausią sklypo vietą; saulėtą, kuo šiltesnę, apsaugotą nuo vėjų.

Ar jūs norėtumėte užsiauginti tokį persiką savo sode?

Jei jūs taip pat turite įdomių ir gražių nuotraukų su iš mūsų medelyno užaugintais sodinukais, siųskite mums el. paštu amsiejaus.medelynas@gmail.com (atsiunčiant nurodykite metus, veislę, trumpai parašykite, kaip auginote). Galbūt jūsų nuotrauka pasidalinsime ir papildysime savo archyvus!

Poskiepių sodinimas medelyne